Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DORSZ SMAŻONY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
olej do smażenia 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
mąka 1/2 szklanki
filet z dorsza 1 kg
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: DORSZ SMAŻONY

Kroki postępowania

1
Dorsza kroję na kawałki, po czym wybieram „ogonki” i posypuje je solą, pieprzem oraz Vegetą.
Krok 1 - DORSZ SMAŻONY foto
2
Po upływie 30 minut obtaczam każdy z kawałków w mące.
Krok 2 - DORSZ SMAŻONY foto
3
Dorsza smażę na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - DORSZ SMAŻONY foto
4
Kawałki smażę po kilka minut z każdej ze stron, aż się zrumieni.
Krok 4 - DORSZ SMAŻONY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 11.03.2014 07:24
Pyszna rybka :)
w mojej kuchni 01.12.2013 01:13
moje smaki...
Iwusia 26.10.2013 19:57
bardzo smaczna rybka
IKrakowianka 25.03.2013 21:06
bardzo smaczny
IZABELA29 22.02.2013 10:40
dorsz jest bardzo smaczny polecam
ben-ka 22.02.2013 09:59
smaczna rybka.
Krystyna32 18.01.2013 13:58
pycha
Krystyna32 18.01.2013 13:58
pycha
kate.500 30.08.2012 10:51
lubie rybki
Justyna28 20.08.2012 20:49
uwielbiam ryby:)
Reda 19.08.2012 07:32
super
Anna152 19.06.2012 08:36
uwielbiam dorsza
RenataZ-et 31.05.2012 10:47
pycha, bardzo lubię ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak