Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA CEBULOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
bulion drobiowy 1 litr
marchew 5 sztuk
ser morski 50 gram
masło 50 gram
pieczywo razowe 3 kromki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA CEBULOWA

Cebulę pokroić w piórka, a marchew w paseczki i podsmażyć na stopionym maśle.
Do cebuli wlać bulion, gotować przez 10 minut, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczywo razowe pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
Zupę wlać do miseczek, dodać podsmażony chleb i wsypać starty ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 09.02.2014 23:55
lubię takie zupki
romanrafal
romanrafal 27.10.2013 08:46
pyszna zupka,bardzo lubię
teresa18 13.10.2013 11:08
rewelacyjna
kuklik 11.10.2013 20:58
przepyszna
fotoviderek 04.10.2013 00:22
Taką lubię :)
karolina1869 21.08.2013 21:19
nigdy nie jadłam zupy cebulowej
Granita 05.06.2013 08:58
smaczny przysmak francuski
Krystyna32 03.05.2013 07:32
bardzo lubię
IKrakowianka 21.12.2012 20:00
uwielbiam!
RenataZ-et 03.12.2012 21:33
pyszna zupa
Dorian 26.09.2012 21:57
ekstra
kate.500 26.09.2012 21:48
pycha
ewaa 17.08.2012 22:16
uwielbiam
Ania67 05.08.2012 11:48
Brzmi apetycznie
zuzanna_z 20.06.2012 11:54
już wiem jaką dziś zrobię zupę
tomosatomos 06.06.2012 06:41
cebulka!
Anna152 01.06.2012 13:29
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak