Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS CEBULOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 sztuki
Wywar z rosołu 1 szklanka
masło 50 gram
sól 1/2 łyżeczki
śmietana 12% 1/2 szklanki
mąka 50 gram
woda 100 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: SOS CEBULOWY

Cebulę obrać, a następnie pokroić. W garnku roztopić masło, dodać wodę oraz pokrojoną cebulę i gotować aż cebula będzie miękka. Po czym przetrzeć całość przez sito. Wywar z rosołu połączyć z mąką oraz cebulą i zagotować. Do sosu dodać śmietanę, a następnie doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 19.02.2014 09:13
pyszny sosik
fotoviderek 03.01.2014 07:38
Lubię taki :)
Iwusia 14.11.2013 23:37
musi być smaczny
IwonaKa 08.11.2013 00:20
świetny sosik
caralajna 16.09.2013 07:50
fajny sos.
Motorek 21.02.2013 20:35
Bardzo lubię taki sos
IKrakowianka 01.02.2013 21:09
superowy
Krystyna32 07.01.2013 07:27
super
annagebalska 16.10.2012 09:04
smaczne
RenataZ-et 14.10.2012 08:53
też taki robię!
kate.500 21.07.2012 21:34
pyszny
zuzanna_z 19.06.2012 12:50
spróbuję
tomosatomos 08.06.2012 07:28
dobry do frytek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak