Naleśniki z kurczakiem z sosem czosnkowym

Naleśniki z kurczakiem z sosem czosnkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • czerwonej, zielonej i żółtej papryce

    po 1
  • czosnek

  • sól

  • pieprz

  • oliwa

  • rozmaryn

  • oregano

  • chili

  • sok z cytryny

  • pieprz ziołowy

  • majonez

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki. Marynuje w oliwie z dodatkiem soli, pieprzu, rozmarynu i oregano. Można dać też trochę chili. Odstawiamy na pół godziny.

Papryki kroimy w kostkę, cebulę w piórka.



Na patelni obsmażamy kurczaka. Po czym dorzucamy do niego cebule i paprykę. Całość smażymy kilka minut. Dodajemy rozgnieciony czosnek i ewentualnie jeszcze doprawiamy. I farsz gotowy.



Sos czosnkowym: śmietanę wymieszać z łyżką majonezu, dodać trochę soku z cytryny, 2 rozgniecione ząbki czosnku i pieprz ziołowy.

Na każdy naleśnik kładziemy trochę farszu, posypujemy żółtym serem i zawijamy.

Gotowe naleśniki można zapiec w piekarniku lub obsmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat