Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DUSZONA BRUKSELKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 400 gram
śmietana 18 proc 70 ml
bulion drobiowy 100 ml
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: DUSZONA BRUKSELKA

Jajka po ugotowaniu na twardo obrać i drobno pokroić. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle, następnie dodać do niej ugotowana w osolonej wodzie brukselkę, bulion, sól, pieprz i dusić przez 5 minut. Na koniec dodać mąkę rozrobiona ze śmietaną i jajka, a następnie dusić przez 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 04.12.2013 23:52
ciekawa :)
Katarzyna59 11.10.2013 07:48
pysznośći!!!
Pietruszka 18.09.2013 11:02
fajny sposób na bruksekę
IKrakowianka 14.05.2013 15:41
uwielbiam taką brukselkę :)
RenataZ-et 19.03.2013 23:01
bardzo smaczna jest taka brukselka
Krystyna32 28.01.2013 07:41
super
kate.500 10.09.2012 19:18
super
Katarzyna59 07.09.2012 15:51
pyszna
Ada-Gaba 20.07.2012 07:22
bardzo lubię
zuzanna_z 16.06.2012 16:53
uwielbiam brukselkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak