Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO CZEKOLADOWO - KOKOSOWE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 600 gram
jajko 4 sztuki
wiórki kokosowe 300 gram
masło 200 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier 1 szklanka
czekolada gorzka 2 sztuki
konfitura morelowa 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO CZEKOLADOWO - KOKOSOWE

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, a następnie dodać jajka, połowę cukru, połowę masła, cukier waniliowy i zagnieść w kulę. Ciasto schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Pozostały tłuszcz rozpuścić i zagotować z resztą cukru, a następnie dodać wiórki i dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć w formie, ponakłuwać, a następnie posmarować konfiturą i przygotowaną masą, po czym piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 40 minut. Po ostudzeniu ciasto polać polewą z roztopionej czekolady.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 13.02.2014 08:41
na pewno pyszne ciasto
Iwusia 11.02.2014 23:43
bardzo dobre ciasto
caralajna 09.09.2013 07:42
fajne ciasto
RenataZ-et 08.06.2013 21:42
wspaniały smak
IKrakowianka 08.06.2013 20:57
przepyszne
IZABELA29 29.03.2013 09:34
brzmi bardzo smacznie
Krystyna32 28.12.2012 14:36
super
kate.500 21.12.2012 08:27
pycha
Łukasz15 13.11.2012 10:09
Palce lizać
Kaja35 06.09.2012 06:33
extra
Kaja35 06.09.2012 06:33
extra
Katarzyna59 28.07.2012 20:42
apetyczne
zuzanna_z 16.06.2012 16:51
musze koniecznie spróbowac
tomosatomos 06.06.2012 06:40
mmm, czoko ciacho !
jolanta19 24.05.2012 18:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak