Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos sliwkowy do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 10 szt
cebula 1 duża
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
masło 1 łyżka
olej 1 łyzka
Liść laurowy suszony Prymat 1 duży

Przepis i sposób przygotowania na: Sos sliwkowy do mięs

Śliwki drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju. W rondelku roztopić masło, włożyć pokrojone suszone śliwki, podlać winem, dodać cebulę, liść laurowy. Dusić aż śliwki całkiem się rozgotują i sos uzyska jednolitą konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 06.01.2014 18:42
Ciekawy przepis
Beata23 23.04.2013 14:45
brzmi ciekawie
Dorian 13.04.2013 00:02
super sosik
smakoszek 10.04.2013 19:46
bardzo ciekawy
cooleczka 15.01.2013 15:35
w sam raz np. do pieczonego schabu
berys18 23.08.2012 13:33
super sos
Seba 13.06.2012 09:13
super
Ada-Gaba 03.06.2012 08:18
fajny sosik
Wacław 02.06.2012 10:01
pyszny sos !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak