Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekko pomidorowy kapuśniaczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda ok.3 litry
marchewki 3 duże sztuki
por 1/2 średniej sztuki
ziemniaki 60 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
przecier pomidorowy 2 łyżki
przyprawa uniwersalna wg uznania
kości schabowe ok.1/2 kg
kapusta 1/4 dużej młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Lekko pomidorowy kapuśniaczek

Kroki postępowania

1
Kości umyć, zalać wodą i zagotować. Zebrać szumowiny.
Krok 1 - Lekko pomidorowy kapuśniaczek foto
2
Marchewki obrać, por oczyścić. Marchewki i por pokroić w półplasterki, dodać do wywaru. Gotować 5-10 minut.
Krok 2 - Lekko pomidorowy kapuśniaczek foto
3
Ziemniaki obrać, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 3 - Lekko pomidorowy kapuśniaczek foto
4
Kapustę poszatkować.
Krok 4 - Lekko pomidorowy kapuśniaczek foto
5
Ziemniaki i kapustę dodać do zupy. Dodać również sól, pieprz i przecier pomidorowy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 5 - Lekko pomidorowy kapuśniaczek foto
6
Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 6 - Lekko pomidorowy kapuśniaczek foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 24.10.2013 07:25
Właśnie taki lubię :)
Justyna28 24.05.2012 12:27
fajny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak