Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOS

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 500 gram
wieprzowina 250 gram
boczek wędzony 100 gram
kapusta kiszona 150 gram
śmietana 12% 150 ml
kiełbasa podwawelska 150 gram
pomidor 3 sztuki
sól 1 łyżeczka
cebula 3 sztuki
bulion drobiowy 300 ml
czosnek 3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS

Boczek podsmażyć na patelni, a następnie dodać pokrojoną w kostkę wieprzowinę, kiełbasę i cebulę , poszatkowaną kapustę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmażać przez 15 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory i kiszoną kapustę, wlać bulion i dusić całość przez 50 minut. Pod koniec dodać śmietanę, doprawić do smaku solą, słodką papryką i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.11.2013 17:41
smaczny bigosik
fotoviderek 01.11.2013 08:05
Bigos uwielbiam :)
IwonaDD 06.08.2013 19:19
bigos -pychota !
Iwusia 10.07.2013 23:06
pycha bigosik
Krystyna32 21.03.2013 16:40
pyszny bigosik
Katarzyna59 28.02.2013 15:39
smaczny bigosik
kate.500 06.10.2012 22:37
super
IKrakowianka 12.09.2012 20:36
Ja też za takim przepadam:)
jeta72 04.09.2012 12:10
bardzo lubię :-)
Wacław 19.07.2012 09:20
ja też uwielbiam bigos !
zuzanna_z 14.06.2012 12:15
uwielbiam bigos
tomosatomos 06.06.2012 06:38
bigos krzepi
cooleczka 02.06.2012 14:44
nie ma to jak dobry bigos :)
RenataZ-et 29.05.2012 16:18
dawno nie robiłam... a bardzo lubię...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak