Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARSZCZ Z KAPUSTĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 250 gram
marchew 1 sztuka
wołowina 250 gram
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
kapusta biała 150 gram
masło 1 łyżka
śmietana 12% 1 łyżka
cytryna 1/4 sztuki
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZ Z KAPUSTĄ

Wołowinę ugotować z liściem laurowym i pieprzem, a następnie pokroić w kostkę.
Na maśle podsmażyć pokrojone w kostkę buraki, a następnie połączyć je z sokiem wyciśniętym z cytryny, solą i koncentratem pomidorowym i dusić przez 20 minut.
Kapustę poszatkować, podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i cebulę.
Do wywaru z mięsa dodać kapustę wraz z marchewką, pietruszką i cebulą, podgotować, a następnie dodać buraki i mięso. Do zupy dodać śmietanę i doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 07.03.2014 11:08
ciekawe połączenie składników:)
caralajna 03.03.2014 20:41
bardzo lubię
romanrafal
romanrafal 02.11.2013 06:55
smaczna zupka
Iwusia 14.07.2013 22:34
takiego jeszcze nie miałam okazji jeść, ale chyba warto spróbować :)
olkaaa 12.05.2013 17:32
ale serdecznie polecam
olkaaa 12.05.2013 17:31
już dawno nie jadłam
Krystyna32 11.05.2013 07:29
fajny przepis
RenataZ-et 24.09.2012 19:54
pyszny barszcz
Wacław 22.08.2012 08:52
fajny przepis ,barszczu z kapusta nie jadłem
jeta72 10.07.2012 13:51
pyszny!!!
Dorian 25.06.2012 07:52
smaczny
zuzanna_z 14.06.2012 12:10
ja dodaję właśnie grzybki
tomosatomos 10.06.2012 10:36
brakuje tutaj jakiegoś grzyba
kate.500 25.05.2012 09:19
ooo opycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak