Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 sztuki
majonez tradycyjny 1 łyżeczka
olej do smażenia 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku 1 szczypta
sól do smaku 3 szczypty
śmietana kwaśna 2 łyżeczki
pieczarki 5 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
natka pietruszki 2 szczypty
jajko 1 rozkłócone
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Dwa jajka ugotować na twardo. Jajka w skorupce przekroić na pół i wydrążyć białko z żółtkiem. Wydrążone jajko pokroić w drobną kostkę. Pieczarki, dymkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni z połową łyżki oleju smażyć dymkę, następnie pieczarki. Pieczarki smażyć do miękkości, doprawić do smaku solą, pieprzem i natką pietruszki. Ostudzone pieczarki połączyć z jajkiem, majonezem, śmietaną 12 %, musztardą, całość dobrze wymieszać i doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba.
Skorupki napełnić masą jajeczno-pieczarkową. Faszerowane jajka posmarować rozbełtanym jajkiem, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 23.01.2013 22:18
ciekawie, tak trochę inaczej
Kuchareczka2 02.01.2013 15:19
pyszne
Bernadeta1 10.10.2012 14:50
bardzo lubię
fictor123 11.07.2012 05:37
rewelacja!
anulka69 06.06.2012 09:31
pycha
caralajna 26.05.2012 18:11
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak