Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z dziurką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 25 dkg
jajko
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z dziurką

Kroki postępowania

1
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy, aby ostygły. Zimne ziemniaki mielimy maszynką do mięsa
Krok 1 - Kluski z dziurką foto
2
Do zmielonych ziemniaków dajemy mąkę ziemniaczaną i jajko. Wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 2 - Kluski z dziurką foto
3
Z przygotowanego ciasta formujemy kuleczki. Na każdej robimy dziurkę.
Krok 3 - Kluski z dziurką foto
4
Osoloną wodę gotujemy. Na wrzątek wrzucamy przygotowane kluski. Jak wypłyną na wierzch to gotujemy 2 min. Po tym czasie odcedzamy.
Krok 4 - Kluski z dziurką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 20.07.2013 10:35
bardzo lubię takie kluski
Ewelina38 08.01.2013 14:06
uwielbiam te kluseczki, zwłaszcza z sosem pieczarkowym albo gulaszem
Elżbieta17 06.10.2012 23:03
najsmaczniejsze z sosem i mięskiem:)
mirosława4 15.09.2012 21:05
smaczne
IZABELA29 27.08.2012 10:13
chyba jutro zrobię ,zawsze są pyszne i wszystkim smakują .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak