Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik lany

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia łyżeczka
cukier waniliowy opakowanie
cukier szklanka
margaryna 0.5 kostki
ser 1 kg
cukier szklanka
mleko 1 l
budyń śmietankowy 2 opakowania
jaja 2 szt
żółtko jajek 4 szt
Pianka:
białko 4 szt
cukier 10 dkg
wiórki kokosowe 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik lany

Składniki na ciasto mieszamy,zagniatamy jednolite ciasto i wylepiamy nim natłuszczoną brytfannę.

Ser mielimy,miksujemy dodając cukier,jajka oraz żółtka. Budynie mieszamy z mlekiem,aby nie było grudek. Zimne wlewamy do masy serowej. Masę wylewamy na ciasto i pieczemy przez godzinę w 180 stopniach.

Białka ubijamy z cukrem na sztywno,mieszamy delikatnie z wiórkami kokosowymi i smarujemy pianą sernik. Pieczemy jeszcze przez 15minut nadal w 180stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 15.01.2013 07:54
smaczny
Kas2 24.08.2012 12:59
bardzo lubię, nawet nie wiedziałam, że nazywa się 'lany'
agnieszka214 30.06.2012 10:40
uwielbiam
Gosia20 31.05.2012 09:47
świetny
ziutula
ziutula 29.05.2012 20:19
fajny sernik...
KasiaK90 29.05.2012 08:38
pycha
Anulka75
Anulka75 24.05.2012 10:49
pyszny
Anulka75
Anulka75 24.05.2012 10:49
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak