Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z modrej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

niedużej czerwonej kapusty 0,5 główki
cytryny 1 plaster
sól
pieprz
cukru odrobina
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z modrej kapusty

Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy nożem. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Skrapiany sokiem z plasterka cytryny i dolewany trochę oliwy. Mieszamy i odstawiamy do przegryzienia na jakieś dwie godziny. A jeszcze lepsza jest następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak