Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki tort w wersji pomarańczowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowych spodów tortowych 1 opakowanie
śmietany po 0,5 l 2 opakowania
galaretki pomarańczowe 2
pomarańcze 4
cukru 1 szkl
białej gorzkiej herbaty 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki tort w wersji pomarańczowej

Galeretki rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu. I odstawiamy do wystudzenia.



Pomarańcze obieramy i kroimy na cienkie plasterki-słoneczka.



Śmietanę ubijamy z cukrem. Łączymy, delikatnie mieszając, z tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki do momentu, kiedy osiągnie konsystencję kremu.



Blady biszkoptowe nasączamy herbatą. Przekładamy kremem i pomarańczmi. Wierzch też smarujemy kremem i ozdabiamy owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak