Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowa masa do ciast

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier 3/4 szkl
jaja 3
spirytus 50 ml
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowa masa do ciast

Jajka ubijamy z cukrem na parze. Jak jajka są dobrze ubite odstawiamy i chłodzimy. W między czasie ucieramy masło. Po troszku dodajemy ubite jajka z cukrem, oczywiście dalej ucierając. Na koniec dodajemy po troszku spirytusu oraz kakao. Przygotowaną masą przekładamy upieczone biszkopty. Jeżeli masę przygotujemy z podwójnej porcji możemy nią przełożyć torta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 09.12.2013 17:22
bardzo ładnie wygląda
ben-ka 10.08.2013 09:35
smakowita ta masa.
Dorian 07.08.2013 11:07
super przydatna masa
caralajna 15.03.2013 07:13
moja babcia taką masę robiła, jest pyszna choć mocno kaloryczna
Łukasz15 22.10.2012 18:28
Super
RenataZ-et 17.08.2012 21:25
Też takie robię
mirosława4 31.07.2012 21:03
super
IKrakowianka 01.07.2012 00:16
smaczna masa
Wafelek2601 06.06.2012 23:10
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak