Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos orzechowy do grillowanej ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
orzechy włoskie 20 dkg.
żółtko jajek 1 szt.
oliwa
bułka tarta pikantna 1 łyżka
ocet winny 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: sos orzechowy do grillowanej ryby

orzechy utłuc w moździerzu z odrobiną wody,żółtko utrzeć z oliwą ubijając trzepaczką dolać połowę octu,wsypać bułkę tartą oraz utłuczone orzechy i odrobinę soli do smaku wszystko połączyć na koniec dolać pozostały ocet i dokładnie wymieszać tak przygotowany sos podawać do grillowanych ryb.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.11.2013 07:20
super sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak