Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowana karkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg.
BEJCA
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
miód pszczeli 1 łyżka
sól i pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cynamon Prymat 2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
ketchup 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: grillowana karkówka

sypkie składniki bejcy wsypać do miski i dokładnie wymieszać cały czas mieszając powoli dodawać składniki płynne najpierw koncentrat pomidorowy,ketchup,musztardę,oliwę i miód dokładnie wymieszać na jednolitą masę aby powstała masa o konsystencji majonezu dokładnie posmarować umytą i pokrojoną w plastry karkówkę przykryć i odstawić najlepiej na noc następnego dnia wyjąć mięso z bejcy i smażyć na rozgrzanym grillu ok.30min.co jakiś czas obracając podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 05.10.2013 08:49
Lubię karkóweczkę z grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak