Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona dymka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 kg
masło 3 łyżki
wino białe wytrawne 1 szkl
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona dymka

Cebulki obieramy, myjemy i zalewamy winem. Do garnka dajemy przygotowaną cebulkę i gotujemy pod przykryciem na wolny ogniu. Następnie odcedzamy dajemy masełko oraz koncentrat i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Tak przygotowana cebulka w sosie pomidorowym smakuje na zimno jak i na gorąc

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 26.05.2013 21:19
smacznie i szybko
ben-ka 24.08.2012 08:53
dla mnie to cos nowego tak jeszcze nie jadłam.
mela25 20.08.2012 08:37
super
mirosława4 11.07.2012 19:44
fajny przepis
Anna138 01.07.2012 22:30
super przepis
Justyna87 23.05.2012 22:29
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak