Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort śmietankowo-bananowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

hrbatniki maślane 30 dkg.
margaryna 1 kost.
żółtko jajek 5 szt.
cukier 3/4 szkl.
śmietana 30% 1/2 l.
serek homo waniliowy 35 dkg.
nektar bananowy 1/2 szkl.
sok z cytryny 1 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat
banan 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tort śmietankowo-bananowy

herbatniki zemleć blenderem,margarynę stopić i wymieszać z herbatnikami wyłożyć je na dno okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm.żółtka utrzeć na parze z cukrem i nektarem bananowym,żelatynę namoczyć w zimnej wodzie potem podgrzewając rozpuścić ją dodać do utartych żółtek lekko przestudzić,banany obrać ze skórki i 5 sztuk rozgnieść widelcem dodać sok z cytryny,śmietanę ubić na sztywno i dodać 3/4 ubitej śmietany do masy jajecznej resztę odłożyć dodać także rozgniecione banany i serek homogenizowany,wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą i wylać na spód herbatnikowy wyrównać i wstawić do schłodzenia najlepiej na noc następnego dnia udekorować tort pozostałym bananem i odłożoną kremówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 29.01.2014 09:06
apetyczny torcik
sylwia / sytofala 23.05.2012 22:29
słodko i pysznie :)
Justyna87 23.05.2012 22:28
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak