Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk 1/2 kg
wino białe wytrawne 4 łyżki
śmietana 1 szkl
pietruszka
estragon 2 szt
bazylia 6 szt
koper
sól
Kucharek przyprawa do potraw
sok z cytryny 4 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w śmietanie

Fileta myjemy, osuszamy i kropimy sokiem z wyciśniętej cytryny. Następnie oprószamy solą, pieprzem i vegetą. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, dajemy przygotowaną rybę, zalewamy ją winem i dajemy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 min. Z upieczonej ryby bierzemy 4 łyżki wywaru (musi być zimny) mieszamy ze śmietaną i gotujemy, aby sos zgęstniał. Wszystkie zioła myjemy, suszymy i siekamy. Dodajemy do ugotowanego sosu. Przygotowanym sosem polewamy upieczoną rybę i oprószamy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.03.2014 12:20
pyszna rybka
MagdaXXX 25.03.2013 19:06
super pychotka
barbara11561 21.03.2013 20:52
pyszni przygotowana,taką lubię
ben-ka 05.09.2012 13:33
tak przygotowaną rybkę to ja lubię.
cooleczka 27.08.2012 18:28
wyborny
Łukasz15 16.08.2012 08:47
fajna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak