Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki drobiowe z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3/4 kg.
boczek 20 dkg.
pierś z indyka 1 szt.
cukinia
cebula 2 szt.
czosnek 3 ząbki
Szczypiorek cienki
oliwa
sól i pieprz
natka pietruszki
masło 3 łyżki
papryka 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki drobiowe z rusztu

ziemniaki dokładnie umyć i przekroić na 4 części lekko posolić je i upiec na grillu po upieczeniu odłożyć je,w miseczce wymieszać masło z umytymi i posiekanymi ziołami oraz rozgniecionym czosnkiem,papryki umyć i pokroić na małe kawałki,boczek i pierś w kostkę,cukinię w cienkie plastry najlepiej szeroką obieraczką posmarować je wymieszanym masłem z ziołami a następnie zwijać w rulon,na patyki do szaszłyka nadziewać na przemian cukinię,boczek,pierś,paprykę i cebulę aż do wyczerpania się składników następnie oprószyć przyprawami układać na rozgrzanym grillu i upiec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak