Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort naleśnikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mleko 2 szklanka
jajko 1 szt
szczypta soli
szpinak świeży lub mrożony 30 dkg
cebula 2 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
marchewka 3 szt
seler 1/2 szt
pietruszka 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
jajko
sól
pieprz
śmietana 12% 1 szklanka
ser żółty 10 dkg
jajko
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: tort naleśnikowy

ciasto:zmiksuj składniki(mąka jajo sól mleko)
upiec 3 sztuki naleśników grubych. farsz zielony: szpinak obgotuj i posiekaj,podsmaż razem z posiekaną cebulą wbij jajo przypraw i wymieszaj. farsz czerwony: seler,marchewkę, i pietruszkę,zetrzyj na tarce o grubych oczkach podsmaż na oleju,podlej wodą i duś chwilę.dodaj koncentrat przypraw. tortownicę natłuść włóż jeden naleśnik rozsmaruj,zielony farsz, potem przykryj naleśnikiem, rozsmaruj czerwony farsz,przykryj naleśnikiem. roztrzep jajo ze śmietaną i serem i polej naleśniki zapiekaj 20-30 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak