Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka orzechowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 15 dag
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
masło 1 kost
cukier 1 szkl
jajko 5 szt
orzechy laskowe 18 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Babka orzechowa

Masło utrzeć z cukrem dodawać po jednym jajku cały czas ucierając.Do utartej masy dodać przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i zmielone orzechy.Wymieszać na jednolitą masę ,wylać do babki z kominkiem i piec około 50 min w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.09.2014 10:53
bardzo lubię babki
misia53 23.05.2012 21:00
lubię ciasta z orzechami
caffee_tea 23.05.2012 20:46
doobre ; )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak