Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 600 g
por 35 g
koperek 0,5 pęczka
masło 20 g
pietruszka 30 g
marchewka 30 g
olej 80 g
mąka 65 g
seler 35 g
sól
śmietana 75 g
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie koperkowym

Warzywa obrać, opłukać, ugotować w całości w niedużej ilości wody do miękkości, wyjąć warzywa,a w wywarze z warzyw ugotować rybkę. Ostrożnie łyżką cedzakową wyjąć rybkę na półmisek. Z mąki i masła zrobić zasmażkę dodać do wywaru, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Koperek opłukać, osączyć, posiekać. Wymieszać koperek ze śmietaną,dodać do wywaru. Sosem koperkowym polać pangę na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak