Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z serem, papryką i szynką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 4 szt
ser żółty 10 dag
papryka czerwona 1/2 szt.
sól, pieprz
margaryna
szynka gotowana 4 grube plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z serem, papryką i szynką.

Pierś z kurczaka rozkroić a następnie rozbić. Przyprawić. Szynkę oraz paprykę drobno pokroić. Ser potrzeć. Szynkę, paprykę oraz ser wymieszać. Nałożyć farsz na rozbitą pierś z kurczaka. Zwinąć. Związać nicią, aby farsz nie wyleciał podczas pieczenia. Piec na margarynie.

Podać z kaszą, ziemniaczkami lub kluskami śląskimi oraz sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 14.09.2011 21:40
super
Ania67 22.08.2011 20:45
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak