Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Cezar w wersji klasycznej
Sałatę porwać na mniejsze kawałki, na to ułożyć usmażonego kurczaka, posypać grzankami i płatkami parmezanu, polac sosem i podawać. smacznego!
sałata rzymska | 1 główka |
filet z kurczaka podwójny | 1 sztuka |
chleb | 2 kromki |
parmezan | 2 łyżki |
sos | |
żółtko surowe | 2 sztuki |
olej z pestek dyni | 8 łyżek |
musztarda | 1 łyżeczka |
sok z cytryny | 2 łyżeczki |
czosnek | 1 ząbek |
cukier | 1 szczypta |
sól | 1 szczypta |
Pieprz czarny Prymat w młynku | do smaku |
Panierka: | |
białko | 2 sztuki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do woli |
mleko | 3 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | do smaku |
olej do smażenia | |
sos worcester | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: