Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinaku z truskawkami i niebieskim serem pleśniowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 1 garść
ser pleśniowy niebieski 2 plastry
truskawki świeże 3 sztuki
pestki dyni 1 łyżka
Dressing:
Musztarda sarepska Prymat 1/2 łyżeczki
miód lipowy 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1/2 sztuki
papryczka piri-piri 1/2 sztuki
sól do smaku
olej z pestek winogron 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinaku z truskawkami i niebieskim serem pleśniowym

Szpinak młody baby umyj i osusz, ułóż na dużym talerzu. Truskawki przekrój na pół, ser pleśniowy pokrój na kawałki. Na suchej patelni upraż pestki dyni. Ułóż wszystko na szpinaku. Przygotuj dressing: oliwę połącz z musztardą, miodem, sokiem z cytryny, solą i pokruszoną papryczką piri - piri. Wszystko energicznie wymieszaj w shakerze lub małym słoiczku. Dresingiem polej sałatkę i gotowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 10.07.2012 12:10
pomysłowe
jasiek 03.06.2012 22:45
ładne kolorki
mufinka79 24.05.2012 11:16
Polecam, niesamowite połączenie smaków i ostrości :)
Kamila/kami007 24.05.2012 09:32
ciekawa
Rafał10 23.05.2012 20:16
szpinak, truskawki i ser pleśniowy to coś co kocham najbardziej :)
tom 23.05.2012 18:48
ale śliczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak