Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winegret tymiankowy z truskawkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 50 g
olej z orzechów włoskich 1/2 szkl.
ocet jabłkowy
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
miód
tymianek 1 (cytrynowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Winegret tymiankowy z truskawkami

Truskawki umyć, osączyć i utrzeć na tarce o największych oczkach.
Do średniego słoiczka wlać olej z orzechów włoskich, dodać truskawki oraz łyżkę listków oskubanych z gałązek tymianku cytrynowego.
Lekko posolić i dodać szczyptę pieprzu cytrynowego.
Dodać ocet jabłkowy do smaku oraz odrobinę płynnego miodu.
Słoik szczelnie zakręcić i przez chwilę potrząsać nim energicznie.
Sos podawać do wszelkich sałat, rukoli, roszponki, młodego szpinaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 10.05.2013 18:38
bardzo ciekawe połączenie składników
Habibi 24.05.2012 10:04
Serdecznie zapraszam do mojej księgi :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak