Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
koperek 1 pęczek
marchew 2
Makaron kolanka 1 szklanka
pietruszka 4 gazłązki
kapusta włoska 1 lisć
udka kurczaka 2
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Mięso opłukać i zalać wodą. Gotowac razem z marchewką, koperkiem i kapustą. Doprawic wegetą do smaku. Ugotowane mięso wyjąć, także marchewkę a zupę przetrzec przez sito, aby pozbyc się kopru. Marchewke pokroic i wrzucic do zupy. Dodać takze drobno pokrojoną pietruszkę makaron. Pogotować jeszcze kilka minut aż makaron będzie ugotowany. Już na talerzu można jeszcze posypac drobno pokrojona pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.08.2012 09:09
pycha
Rafał10 23.05.2012 20:35
nigdy nie jadłam zupki koperkowej ... muszę wypróbować gdyż uwielbiam koperek :)
parysek10 23.05.2012 16:19
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak