Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaniec kakaowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dkg
mąka 0,5 kg
olej 0,5 szklanki
cukier 15 dkg
jajko 1
żółtko jajek 2
mleko 200 ml
Nadzienie:
kakao 6 łyżek
mleko 4 łyżki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaniec kakaowy

Drożdze zasypac łyką cukru i mąki oraz zalac letnim mlekiem. Odstawic w ciepłe miejsce Az powiększy dwa razy swoją objętość. Wbić jajka i wymieszać .Następnie do rozczynu wsypać mąkę i wlac olej. Wyrobić z wierzchu lekko opruszyć mąką i odstawić do wyrośnięcia.
Kakao, mleko i cukier dokładnie utrzeć na jednolita masę.
Ciasto rozwałkować i rozłożyć na nim nadzienie. Zwinąc i włożyć do keksówki żeby ciasto miało ładny kształt. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 25.05.2012 13:14
fajnie wygląda, musi być pyszne
iziona 23.05.2012 21:32
Wygląda bardzo ładnie.
Karolcia12 23.05.2012 14:59
świetne
Agnieszka91 23.05.2012 13:51
uwielbiam
EWI 23.05.2012 13:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak