Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan na gorąco.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
pomidory 3-4 sztuki
ser feta 1/2 opakowania
bazylia świeża 10-15 listków
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan na gorąco.

Kroki postępowania

1
Bakłażan kroimy na plasterki grubości około pół centymetra.
Krok 1 - Bakłażan na gorąco. foto
2
Solimy i pieprzymy z każdej strony.
Krok 2 - Bakłażan na gorąco. foto
3
Smażymy na łyżce oliwy po minucie z każdej strony.
Krok 3 - Bakłażan na gorąco. foto
4
Podsmażone dajemy na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na górę dajemy plasterek pomidora, kawałek sera feta.
Kropimy wszystko oliwą i posypujemy bazylią.
Krok 4 - Bakłażan na gorąco. foto
5
Zapiekamy nagrzanym piekarniku przez kwadrans.
Podajemy przybrane listkiem bazylii.

Smacznego.

PS Myślę, że idealne będzie połączenie z serkiem mozzarella, ale akurat takie składniki miałam w lodówce.
Krok 5 - Bakłażan na gorąco. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 01.06.2012 13:33
pychotka
leonkot 01.06.2012 13:33
pychotka
paulisia_elk 23.05.2012 13:53
wyglądają super
Amellia 23.05.2012 13:44
mniam
motylwe 23.05.2012 13:37
wyglądą zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak