Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz do pierożków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 4 łyżki
cebula czerwona 4 sztuki
czosnek 2 ząbki
pieczarki 250 gram
oliwki czarne 1 opakowanie
oregano do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: farsz do pierożków

na patelni rozgrzewmy oliwę , dodajemy cebule i czsnek( cebula pokrojona w kostke a czosnek przeciśnięty przez praskę ) , podsażamy do miekkości, dodajemy pieczarki pokrojone lub starkowane, smażymy chwilkę. po umażeniu dodajemy oliwki pokrojone w plasterki i przyprawy. ostawiamy do wystugnięcia. gd farsz nam ostygnie dodajemy starkowany ser. ( zamiast żółtego sera można dodać pleśniowy lub twaróg za każdym razem smak będzie inny)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 30.08.2012 14:56
ciekawe jak smakują takie pierożki
Dorian 17.06.2012 20:45
ekstra
anja3107 23.05.2012 10:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak