Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z sałatą i mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówka drobiowa 1 sztuka
mięso wieprzowe 10 dag
szynka 10 dag
sałata zielona 1 główka
pomidor 1 sztuka
keczup 2 łyżki
woda 2 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z sałatą i mięsem

Parówkę pozbawić osłonki, pociąć na plasterki, dać na patelnię. Mięso wieprzowe pociąć w niewielkie kwadraty. Tak samo postąpić z szynką. Wszystkie mięsa dać na patelnię i podsmażyć na odrobinie oleju. Sałatę zieloną porwać n mniejsze kawałki. Umyć. Keczup pokroić w kostkę. Wszystkie składniki (wraz z podsmażonym mięsem) dać do miski. Keczup, wodę i olej wymieszać ze sobą. Jeśli będzie zbyt gęste (jeszcze nie lejące się) dodać wody. Lejącym pikantnym sosem polać po sałatce. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 15.08.2012 11:25
pycha
Wiesława1 09.08.2012 09:31
super
plocia 23.07.2012 23:33
Takie sałatki to ja uwielbiam
Rafał10 25.05.2012 11:11
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak