Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierka orzechowa do kurczaka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 10
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 0,5 łyzeczki
bazylia 1 łyżeczka
rozmaryn 0,5 łyzeczki
pieprz 0,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Panierka orzechowa do kurczaka

Orzechy obrac i zetrzec na tarce (nie mielić żeby nie wyszła miazga). Rozmaryn rozgnieść na małe kawałeczki. Pieprz zmielic bezpośrednio do miseczki z orzechami. Wsypac resztę przypraw i dobrze wymieszać. Jeśli ktoś woli można dodać takz szczyptę soli, aj jednak zamiast tutaj do roztrzepanego jajka dodaje wegetę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak