Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta śledziowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dag
cebula 1 szt
jabłko 0,5 szt
żółtko jajek 1 szt
kolendra
pieprz
śledzie 2 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta śledziowa

Śledzie wymoczyć, zdjąć skórę, zmielić w maszynce do mielenia wraz z zółtkiem i jabłkiem. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce. Masło utrzeć na puszystą masę, dodać zmielone śledzie, żółtko, jabłko i cebulę oraz przyprawy. Całość dalej ucierać do uzyskania jednolitej masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.01.2014 17:07
Idealna na kanapki.
RenataZ-et 26.07.2012 20:29
idealna do pieczywa
Mati13 08.07.2012 19:14
uwielbiam śledzie wiecto cos dla mnie
alaaa 27.06.2012 20:59
takiej jeszcze nie robiłam,ciekawy przepis
teresa18 16.06.2012 13:45
nigdy nie jadłam pasty ze śledzi, czas nadrobić straty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak