Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po wiejsku
Z wody, octu, cukru i przypraw ugotowac zalewę. Odstawić aż wystygnie. W sloiku ułożyc warstwami śledzie i warzywa, a na końcu zalac zimną zalewą.
marchew | 4 |
ogórki kiszone | 3 |
cebula | 2 |
olej | 5 łyżek |
Zalewa: | |
woda | 1 szklanka |
ocet | 0,33 szklanki |
cukier | 2 łyzki |
sól | 1 szczypta |
ziele angielskie | 3 |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 |
matijasy | 10 sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: