Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po wiejsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 4
ogórki kiszone 3
cebula 2
olej 5 łyżek
Zalewa:
woda 1 szklanka
ocet 0,33 szklanki
cukier 2 łyzki
sól 1 szczypta
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 3
matijasy 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po wiejsku

Śledzie wymoczyć i pokroic na mniejsze kawałki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, ogórki również. Cebulę obrać i pokroic w plastry. Marchew, ogórka i cebulę wymieszać z olejem.
Z wody, octu, cukru i przypraw ugotowac zalewę. Odstawić aż wystygnie. W sloiku ułożyc warstwami śledzie i warzywa, a na końcu zalac zimną zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak