Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowy kurczak z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak cały lub udka, pałki i skrzydełka
marynata
miodu 2 łyżki
oliwy 0,5 szkl
czosnku 2-3 ząbki
chilli szczypta
sól
pieprz
rozmaryn
sok z cytryny lub z poamarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowy kurczak z grilla

Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Całego kurczaka podzielić na porcje. Uwaga - z piersi nie zdejmujemy skóry!



Kawałki kurczaka zaleamy marynatą i odstawiamy do dobę do lodówki.



Kurczaka pieczemy na grillu, co jakiś czas obracając i smarując marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak