Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinówka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 0,5 kg
wódka 1 l
spirytus 0,5 l
woda 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Malinówka

Zamiennie albo 1l wódki albo 0,5 l spirytusu i 0,5 l wody.
Maliny opłukać i wsypac do szerokiego łoja. Zasypac cukrem i postawić na nasłonecznionym parapecie na 2 tygodnie. Co 1-2 dni wstrząsać słojem, aby cukier się rozpuścił. Po tym czasie zlać sok- owoce można zostawić do ciast- i połaczyć z wódką lub spirytusem i wodą. Dobrze wymieszać, przelac do butelek i odstawić na kolejne dwa tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 24.03.2013 15:15
lubię swoje naleweczki
gosia47-47 23.05.2012 09:51
mniam
ttrytka 23.05.2012 09:42
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak