Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
margaryna 20 gram
cukier 3 łyżki
mąka 6 łyżek
cynamon Prymat 2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik

Kroki postępowania

1
Biszkopt Ubiłam osobno żółtka z cukrem i cynamonem. Białko ubiłam ze solą. Żółtka i białka połączyłam ze sobą dodałam rozpuszczona Kasię wymieszałam na koniec wsypałam make .Wymieszałam i wylałam do małej tortownicy . Piekłam 25 minut w 190 stopniach Po upieczeniu przekroiłam na połowę biszkopt. Jabłka ze słoika wyjęłam i położyłam na biszkopt.
SKŁADNIKI:

Biszkopt
3 jajka
20 gram Kasi
cukier 3 łyżki
mąka 6 łyżek
cynamon 2 łyżeczki
szczypta soli
Masa
Pół litra jabłek przesmażonych z cukrem
śmietana 30% 400 gram
czekolada mleczna 1 tabliczka
orzechy włoskie 150 grał już bez łupinek
posypka dekoracyjna kolorowa garść
Krok 1 - Torcik foto
2
Śmietanę ubiłam położyłam na jabłka i przykryłam drugim biszkoptem.
Krok 2 - Torcik foto
3
W rondelku rozpuściłam czekoladę dodałam łyżeczkę Kasi Polałam biszkopt tylko na samej górze . Posypałam posypka kolorową .Orzechy wyjęłam z paczki i obsypałam boki tortu orzechami.
Krok 3 - Torcik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 23.05.2012 23:08
wygląda przepysznie
Katarzyna54 23.05.2012 13:55
pycha
SmakolykiJoanny 23.05.2012 13:23
i tak samo smakuje :)
irenka 23.05.2012 11:23
wygląda ślicznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak