Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny pomarańczowe.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 gram
proszek do pieczenia 10 gram
sól
pomarańcza 2 szt
sok pomarańczowy 50 gram
cukier 140 gram
jajko 1 szt
likier pomarańczowy 40 mili
margaryna 125 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny pomarańczowe.

Kroki postępowania

1
Składniki suche czyli Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczypta soli Pomarańcze obkroiłam ze skóry aby sam miąższ był pokroiłam i zmiksowałam blenderem Miksowałam jajka z cukrem ,dodałam miękką kasie Nadal miksując dodałam sok z pomarańczy i zmiksowane owoce oraz skórkę z pomarańczy starta na tarce , na koniec dodałam mąkę z proszkiem i solą. Napełniłam foremki do 2/3 wysokości. Piekłam 20-25min w 180st.C.
260g mąki pszennej
10g proszku do pieczenia
szczypta soli
2 średnie pomarańcze
250ml soku pomarańczowego (ja dałam 50ml, bo pomarańcze były bardzo soczyste)
140g cukru kryształu
1 jajko
125g miękkiego masła dałam Kasie
40ml likieru pomarańczowego
Polewa
1 czekolada z orzechami
kawałeczek Kasi
kolorowe patyczki posypka
Krok 1 - Muffiny pomarańczowe. foto
2
Wyjęłam z pieca.
Krok 2 - Muffiny pomarańczowe. foto
3
Zrobiłam lukier z kakao i cukru pudru polałam maczałam muffiny a potem posypałam posypka kolorową
Krok 3 - Muffiny pomarańczowe. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 21.08.2012 07:59
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak