Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka duszona w smietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

800g kalarepek
100 mln.smietany 30%
2 łyżki masła
1łyzka pokrojonego koperku
gałka muszkatałowa
sól
bulion 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka duszona w smietanie

kalarepki obrac opłukac i pokroic na cienkie plasterki.Listki pokroic na paseczki ,cebulke posiekac i podsmazyc na łyzce masła .Dodac kalarepke buljon i smietane sol,gałke i dusic wszystko przez 20 minut.Włozyc koperek i listki wymieszac i podawac

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak