Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banoffie Pie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 4 czubate łyzki
masa krówkowa
czekolada w proszku
śmietanka kremowa 500 ml
banan 3 sztuki
herbatniki 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Banoffie Pie

Pomielone herbatniki połączyć z roztopionym masłem i wyłożyć do tortownicy i przyduszać. Zapiekać w piekarniku 4-10 min 200 stopni. Po ostudzeniu nałożyć masę krówkową a na nią plasterki banana- dość grube. Wierzch przykryć ubita kremówką i posypać czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.11.2013 20:52
wspaniały pomysł i przepyszny deserek:-)
ankaryba 18.06.2013 10:38
pyszny deser :-)
IwonaKa 23.05.2013 00:05
świetny przepis,skorzystam
Alex_M 27.03.2013 13:03
lubie ten deser :)
kate.500 25.01.2013 08:13
pycha
Ela15 22.12.2012 11:17
ekstra
Fiffi 19.12.2012 23:37
pyszne
Beata23 09.11.2012 09:38
super, bardzo dobre
Bernadeta 03.11.2012 09:01
fajny szybki przepis
Dorian 28.10.2012 19:11
super
Marta1986 31.08.2012 16:03
pycha
mic 29.08.2012 21:55
i mi tez odpowiada;d
caralajna 08.08.2012 07:53
jak z bananami to lubię
tessa 20.07.2012 16:31
ciekawy przepis
gusia1000 17.07.2012 18:17
Co za nazwa ?
barbara11561 07.07.2012 01:34
świetne ciacho
Andzia1977
Andzia1977 22.06.2012 22:39
ale to musi byc dobre!
dianix 02.06.2012 21:24
dokladniem fajne i szybkie
calliope 23.05.2012 08:15
na pewno jest pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak