Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony dorsz w piekarniku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z jednej cytryny
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
przyprawy do ryb 1 łyżka
mąka do obtaczania
olej do smażenia
dorsz 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony dorsz w piekarniku

Dorsza umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawami. Odstawić rybę na co najmniej 30 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek ryby obtoczyć w mące i chwilkę smażyć z obu stron. Następnie rybę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 07.06.2012 01:09
dobry
foczka-ks 23.05.2012 09:23
moja ulubina rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak