Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane piersi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarek 300 g
żółtego sera 150 g
masła 100 g
sól
pieprz do smaku
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane piersi

Piersi rozcinamy na płaty. Pieczarki kroimy na kawałki, paprykę po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w kostkę. Blaszkę keksową smarujemy masłem. Na dno układamy 1/3 mięsa, na to kładziemy 1/2 pieczarek i posypujemy 1/2 papryki. Oprószamy wszystko solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Następnie znów układamy mięso, dodajemy pieczarki i paprykę i znowu oprószamy przyprawami. Na wierzch posypujemy startym żółtym serem a na sam wierzch ścieramy masło. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 35-40 minut. Pieczeń podajemy do pieczywa na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 25.08.2012 17:15
smaczne
Rafał10 23.05.2012 09:32
SUPER POŁĄCZENIE
foczka-ks 23.05.2012 09:21
smacznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak