Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekany boczek z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg.
bułka tarta pikantna 3 łyżki
jajko
olej do smażenia
cebula
pieczarki 30 dkg.
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat
grzyby marynowane
Ćwikła
boczek 1,5 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekany boczek z pieczarkami

boczek umyć a następnie zdjąć skórę ponacinać nożem tak aby dał się rozłożyć jak książka oprószyć solą,pieprzem,majerankiem,pieczarki umyć i pokroić na półplasterki,cebulę posiekać zeszklić dodać pieczarki wymieszać chwilę smażyć wystudzić,dodać do mięsa mielonego,jajka i tartej bułki doprawić do smaku solą,pieprzem,majerankiem i papryką całość dokładnie wyrobić i rozłożyć na boczek ciasno zwinąć roladę i owiązać nicią ułożyć w wysmarowanej tłuszczem brytfance,oprószyć majerankiem i papryką wstawić do piekarnika na 180st.ok.1,5godz.po upieczeniu podawać na zimno z marynowanymi grzybkami lub ćwikłą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 01.09.2012 12:14
ale pyszności
Łukasz15 28.05.2012 09:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak