Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 2 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

Cebulę obieramy, drobniutko siekamy. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy, dokładnie wyrabiamy dłońmi masę mięsną. Następnie z masy formujemy kulki i delikatnie spłaszczamy je dłonią, aby powstały kotlety. Tak przygotowane kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak