Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z kaszy jęczmiennej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 3 szkl
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g
cebula 1 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z kaszy jęczmiennej

Kaszę jęczmienną dokładnie płuczemy, a następnie gotujemy. Cebulę obieramy, kroimy w drobniutką kosteczkę, podsmażamy chwilę, aż się zrumieni. Przesmażoną cebulę dodajemy do ugotowanej kaszy. Następnie do kaszy dodajemy jajka, bułkę tartą, solimy oraz pieprzymy do smaku. Dłońmi wyrabiamy dokładnie masę. Następnie z tak przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy same lub z ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 23.05.2012 09:35
SUPER POŁĄCZENIE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak