Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik cytrynowo majerankowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzi alla matias 6
cebula 1
sok z jednej cytryny
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 3 szczypta
majeranku 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szczypta
olej ryżowy 1/2 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik cytrynowo majerankowy

Śledzie wymoczyć kilka razy zmieniając wodę. Pokroić je w kostkę i wrzucić do miski. Cebulę obrać, umyć i również pokroić w kostkę. Dodać pozostałe składniki, majeranek rozetrzeć w dłoniach. Gotowe śledzie przełożyć np. do słoika, szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki. Najlepiej smakują po około 2-3 dniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 23.09.2012 15:15
Z majerankiem nie próbowałam- ciekawe zestawienie.
monika141 09.08.2012 19:12
super wyglada
cukiereczek 27.05.2012 08:22
wspaniale wygląda
Henryka2 22.05.2012 21:20
Jak pięknie podane!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak