Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane cukinie kaszą jaglaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
cebula
kasza jaglana 1 szkl.
papryka czerwona 1 szt.
pomidor 1 szt.
masło 2 łyżki
sól
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane cukinie kaszą jaglaną

kaszę przepłukać kilka razy zimną wodą i gorącą,cukinie przekroić wzdłuż na pól wydrążyć miąższ osolić i odstawić na godzinę,miąższ pokroić w kostkę,kaszą zalać osolonym wrzątkiem tak aby była cała zakryta i ugotować na małym ogniu ok.20min.paprykę i pomidora obrać ze skórki i drobno posiekać,cebulę poszatkować,wszystkie warzywa podsmażyć na maśle doprawić do smaku solą i pieprzem świeżo zmielonym i wymieszać z ugotowaną i osączoną kaszą przygotowanym farszem nadziewać cukinie posypać startym serem układać na blasze i zapiec w piekarniku w temp.200st.ok.20min.po wyjęcie posypać ziołami prowansalskimi i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak